Menu+

Project Stompwijckstraat genomineerd voor allereerste Betaalbaar Wonen-prijs

Het nieuwbouwproject van Woningbouwvereniging St. Willibrordus aan de Stompwijckstraat in Wassenaar, is genomineerd voor de allereerste Betaalbaar Wonen-prijs. De provincie Zuid-Holland heeft deze prijs dit jaar in het leven geroepen om de bouw van betaalbare woningen te stimuleren. Uit de 42 aanmeldingen koos een jury van onafhankelijk deskundigen drie genomineerden, waaronder ook een nieuwbouwproject aan de Sporthoeklaan in Lansingerland en het project Pegasus in Den Haag.

Projecten met sociale huur, middenhuur en betaalbare koopwoningen die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd, konden in aanmerking komen voor de prijs. Bij de beoordeling lette de jury op betaalbaarheid en het woonplezier van bewoners. Er konden bonuspunten verdiend worden voor de hoeveelheid sociale huur, mate van duurzaamheid, leefbaarheid, het ontwerp en de inspanningen van het team. Veel van de ingezonden projecten scoren volgens de jury goed op alle aspecten. Hieruit blijkt dat betaalbaarheid prima samen kan gaan met aandacht voor sociale aspecten, toekomstbestendig bouwen en vormgeving.

Het verschil maken
Directeur-bestuurder Marc Fischer is enorm trots op de nominatie. “Ook als kleine corporatie willen èn kunnen we zichtbaar het verschil maken voor woningzoekenden. Samen met alle collega’s, samenwerkingspartners en corporaties in de regio Haaglanden werken we hard aan een fijn thuis voor iedereen!”

Eind augustus komt de jury naar de Stompwijckstraat. De prijsuitreiking is op 5 september en vindt plaats tijdens de Zuid-Hollandse Woonconferentie 2024.